Hvem er vi?

Mange års erfaring er baggrund for udvikling


Vestjysk Modelsnedkeri ApS er en moderne prototypefabrikant, der arbejder med de nyeste produktionsmetoder baseret på det traditionsrige modelsnedkerhåndværk.

Snedkervirksomheden blev stiftet den 15. maj 1946 af Charles Christian Jensen. Dengang lå virksomheden i Havnegade 124 i Esbjerg. Hans Barfoed Østergaard kom i lære som modelsnedker i 1956 og blev udlært i 1960. Efter læretiden i Esbjerg, fik Hans job som modelsnedker i Odense. I 1963 flyttede han til Varde og arbejde på Varde Stålværk. 10 år senere, i 1973 blev Hans mester på Varde Stålværk og havde omkring 20 snedkerer under sig. I 1980 købte Hans Barfoed Østergaard Vestjysk Modelsnedkeri af hans tidligere Læremester Charles Christian Jensen. Vestjysk Modelsnedkeri lå nu på Morsøgade 4 i Esbjerg.

Senere blev det en familievirksomhed. Efter Hans Barfoed Østergaard overtog virksomheden kom hans søn, Paul Barfoed Østergaard i lære som modelsnedker i år 1980. Efter Pauls læretid fik han job ved Kongeå Jernstøberi men efter nogle år kom Paul tilbage til Esbjerg og i 2004 foretog virksomheden et generationsskifte og Paul ændrede virksomhedsdriften fra det traditionelle håndværk til det mere moderne og teknologiske.

Næste generation er allerede inde i virksomheden. Pauls søn, Søren Barfoed Østergaard er den sidste udlærte i faget. Søren blev udlært modelsnedker i 2012, som den eneste fra Danmark og har siden været ansat som modelsnedker i familievirksomheden.

Den sidst ankomne er Pauls datter Liselotte Barfoed Østergaard, som ikke er udlært modelsnedker som forgængerne, men kommer derimod med en anden baggrund. Hun startede i virksomheden i 2017.

I 2018 flyttede Vestjysk Modelsnedkeri i nye og større lokaler i Esbjerg N. Efter mange gode år med adresse på havnen i Esbjerg, er virksomheden glad for de nye vider, da man er gået fra 377 m2 til hele 1972 m2. Dette betyder da at man nu er i stand til at rumme endnu flere og større opgaver. Der blev derved også investeret i den tredje 5-akset CNC maskine.

hvem er vi
hvem er vi
hvem er vi 2
hvem er vi 2